Category: "Uncategorized"

21.5.2023 Ajelulla länsiUudellamaalla

Uncategorized Send feedback »

Pieni lenkki; Rusutjärvi, Nurmijärvi, Perttula, Nummenpää, Selki, Otalampi, Lepsämä, Klaukkala, Metsäkylä, Seutula, Myllykylä, Ruotsinkylä, Tuusulan Itäväylä ja kotiin

19.5.2023 Ajelulla keski- ja itäUudellamaalla

Uncategorized Send feedback »

Polkupyöräilyä on taas tullut harjoitettu niin paljon, että polkupyörässä on enemmän kilometrejä kun Hondassa. Tätä asiaa korjatakseni lähdin pyörälenkin jälkeen mopoajelulle.
Järvenpää, PohjoisPaippinen, Jokelanseutu, Halkia, Numminen, Mäntsälä, Sääksjärvi, Pukkila, Myrskylä, Porvoo, Hinthaara, Nikkilä ja kotiin

13.5.2023 Pohjanmaalta Keravalle

Uncategorized Send feedback »

Alkuperäinen aikomukseni oli Vappuna käynnistellä Honda, vaihtaa öljyt sekä akku ja ajaa sitten Keravalle. Mutta keli oli sen verran viileä ja räntäsateinen, että pyörä jäi vielä Ekolaan ja minä matkasin Skodan kyydillä kotiin. Huoltotoimet sain tehtyä kuten olin suunnitellut.
13.5.2023 launataina Polvet olivat sitten lähdössä lomaviikon viettoon pohjanmaalle, joten olin valmiina, kuten sovittu, klo 06.00 ja sain kyydin Ekolaan.
Keli oli huomattavasti inhimillisempi kuin vappuna ja niinpä ajelin ilman sattumuksia iltapäivällä Keravalle

2.9.2022 Mopolla Pohjanmaalle

Uncategorized Send feedback »

Ajelin perjantaina kohti Ekolaa suorinta tietä, Hämeenkyrössä sentään pysähdyin tankkaamaan. Öljyt suunnittelin vaihtavani ja hainkin MotoSeinäjoelta öljyt ja suodattimen, mutta vaihto odottaa edelleen (19.11.2022).
Honda jäi Ekolaan odottamaan öljynvaihtoa,mutta syyskuun lopulla kävin sen verran ajelulla, että sain tankattua edes tankin täyteen talvea vastaan.

28.08.2022 Sunnuntaiajelulla

Uncategorized Send feedback »

Kävin aamupäivällä Juustoportti Mäntsälässä juustokahveilla polkupyörällä, joten suuntasin mopoajelun nyt muualle.
Hyrylä, Rusutjärvi, Nukari, Rantakulma, Hyvinkää, Sveitsi, Ridasjärvi, Kellokoski, Järvenpää ja Kerava

21.8.2022 Taas tienpäällä

Uncategorized Send feedback »

Sunnuntain ratoksi pienellä maakunta-ajelulla; Järvenpää, PohjoisPaippinen, Jokelanseutu, Numminen, Mäntsälä, Sääksjärvi, Pukkila, Pyyppölänkulma, Myrskylä (ei näkynyt Lassea talläkään kertaa), Juornaankylä (Juornaankylän liikenneaseman katolta oli mopo kuljettajineen sekä matkustajineen kadonnut!!), Särkijärvi, Ilmoissilta, Pykälistö ja Porvoo.

Ajoin Porvoon keskustan läpi ja lähdin kohti Hinthaaraa, mutta käännyinkin pian kohti Karlebytä, josta jatkoin 130-tietä Kullooseen ja siitä sitten Öljytietä kotiin.

19.08.2022 Pitkästä aikaa ajelulla

Uncategorized Send feedback »

Tämän kesän ajelut näyttävät jäävän ainakin osaksi sähköpolkupyörän takia vähiin. Sillä menin kesäloman viettoon pohjanmaalle autolla, jotta sain kuljetettua polkupyöräni sinna ja Honda sai jäädä Keravalle taas yksin nököttämään.
Mutta nyt sitten, huolimatta melkoisesta helteestä (iltapäivällä klo 16 näytti mittari 29,7 C minun parvekkeella), lähdin tekemään pienen lenkin viimeisen loma-arkipäivän ratoksi.

Talman kautta Nikkilään, Paippinen, Pornainen, Kaarenkylä, josta kantatietä Mäntsälään ja Juustoportissa nautin juustokahvit ja jälkiruuaksi suklaatuutin. Sitten Ohkolan kautta Kellokoskelle ja Järvenpäästä moottoritietä Keravalle. Ohkolan mutkia ei päässyt fiilistelemään sillä ajoimme jonossa Nissan Mickra vetäessä 40 - 50 km/h vauhtia.
Jonossa oli minun lisäkseni toinen mp ja noin 10 autoa. Kaikki autot jäivät Öljymäen kesäteatterin tienoille, jossa oli ilmeisesti näytelmä alkamaisillaan.

10.07.2022 Taas sunnuntaiajelulla

Uncategorized Send feedback »

Honda on saanut olla ajamattomana miltei kuukauden, juhannuksenakin menin Tuohisaloon autolla. Mutta nyt tuli lähdettyä, kun viimeviikkoinen helleaaltokaa ei enää käristänyt niin kovasti. Ja myös pakollisen sunnuntaisähköpolkupyöräilyn hoidin jo aamusta alta pois, ennen kahdeksaa lähdin kohti Kellokoskea ja olin takaisin kotona ennen yhtätoista.

Niinpä heti kahdentoista jälkeen vedin ajopuvun päälle ja lähdin; Rusutjärven kautta Nurmijärvelle, mutkatietä Kiljavalle, Vihtijärven ohi Läyliäisiin, en kiertänyt Pilpalan Lättähattukahvilan kautta vaan menin suoraan Karkkilaan, sitten Pusula, Hiidenniemen ohi Nummelaan, Selki, Lepsämä, Perttula, Metsäkylä, Palojoki ja Koskenmäen kautta (Subwaystä Liekkisub formulaevääksi) kotiin. Ehdin juuri sopivasti kotiin ennen formuloiden lähtöä; Leclerk voitti Verstappen toinen, Bottas oli viimeiselle kierrokselle yhdessä pisteessä kiinni, mutta Alonso kuittasi sen puoli kierrosta ennen maalia.

12.6.2022 Sunnuntaiajelulla

Uncategorized Send feedback »

Talma, Nikkilä, Box, Porvoo. Sitten 170-tietä Pernajaan, jossa pieni, mutta mutkainen lenkki Pernajan kylän kautta, josta jatkoin Loviisaan.
Jatkoin kohti Liljendalia, josta Myrskylään ja edelleen Pukkilaan ja Monninkylän kautta Pornaisiin, Järvenpään jälkeen olinkin jo kotona.
Tiet olivat erittäin hyvässä kunnossa tällä lenkillä, ei pintarikkoja eikä pahoja routaheittoja.

6.6.2022 Maanantain maakunta-ajelulla

Uncategorized Send feedback »

Hyrylän kautta Tuusulanjärven länsirannalle, josta kohti Jokelaa. Sitten Ridasjärvi (Jokelan ja Ridasjärven välillä pari mp-poliisia tuli vastaan ja yksi poliisi-Mese piilotteli puskassa :-) Hikiä, Oitti, Sälinkää ja Mäntsälä. Sitten Ohkolan kautta Järvenpäähän ja viimeinen pätkä moottoritietä kotiin.
Oitti-Sälinkää-Mäntsälä on melko mukavaa mutkatietä ja osan matkaa 70-80 km/h rajoituksellakin. Ja Ohkolan mutkat ovat edelleen yllättävän jyrkkiä :-)
Keli oli mitä kesäisin +20 C ja aurinko paistoi.

22.5.2022 Hinthaaran kautta Porvooseen

Uncategorized Send feedback »

Tuuliolosuhteiden takia ajelin Hinthaaran kautta Porvooseen Hondalla enkä polkupyörällä, kuten viikolla aikasiemmin suunnittelin. Työkaverin mukaan reitillä piti olla tie poikki ja/tai kiertotie siltatyömaan takia. Ainut tietyö oli Anttilassa, jossa oli vaihdettu yksi tien alittava pieni rumpu, jonka vaihdossa ei varmaan ollut montaa tuntia mennyt.
Porvoosta ajelin kohti Askolaa, kun Tuorilassa poikkesin kantatieltä Kaarenkylän kautta kulkevalle maisematielle ja sitten Monninkylästä Pornaisiin, Halkia, Haarajoki ja 140-tietä kotiin.
Jos ja kun kesän aikana polkaisen pyörällä Pornaisten kautta Porvooseen niin Pornaisista Kaarenkylään pääsee oikasemaan kiertämättä Monninkylän kautta

18.05.2022 Melkein munkkikahvit Haltialassa

Uncategorized Send feedback »

Ilma oli sopivan lämmin, miltei kesäinen niinpä lupasin itselleni munkkikahvit Haltialan kartanolla. Ajelin Hyrylän ja Metsäkylän kautta Viinikanmetsään ja sieltä Haltialaan. Todella moni muukin oli tullut paikalle, joten parkkitilaa pyörälle sai oiken etsiä, mutta kyllä sinne kuitenkin vielä yksi Honda sopi.
Kiertelin katselemassa pyöriä, todella paljon tuntui olevan HD:tä tai vastaavia, mutta kuten yleensä kyllä siellä oli pyöriä laidasta laitaan. Karkausta katselin, muttei sattunut silmään. Munkkikahvijono kyllä sattui silmään, jono näytti pysyvän noin 30-40 ihmisen pituisena, niinpä lupasin tarjota itselleni sellaiset joku toinen kerta kun jono on vähän lyhyempi :-) Eli taas minua huijaattiin :-)
Kotiin ajelin Seutulan, Nahkelan ja Koskenmäen kautta.

15.05.2022 Pan jälleen liikenteessä

Uncategorized Send feedback »

On siis kevät, myöhäinen kevät ainakin verrattuna motoristielämäni alkuaikoihin, jolloin piti päästä tien päälle jo maaliskuussa tai viimeistään huhtikuussa. Nyt eletään jo toukokuun puoltaväliä. Vaikka kävin aamulla pyöräilemässä Tuusulanjärven ympäri, jäi minulle sen verran virtaa, että otin aikasemmin ladatun akun ja tarvittavat työkalut mukaan ja kävin asentamassa Hondaan virtalähteen paikoilleen.
Akun asennuksen jälkeen siirsin pyörän keskelle parkkiruutua ja testasin, että vaihteiston vapaa-merkkivalo sekä sivujalan merkkivalo toimivat ja niiden mukaan käynnistys on mahdollinen eikä käy kuten syksyllä :-(
Eikä käynnistyksessä ollut mitään erikoista, melko pitkään sai startata, mutta sitten kone heräsi, ensin osalla sylintereitä ja pian se kävi tasaisesti kaikilla pytyillä.Tarkistelin valot ja vilkut yms, käytin koneen lämpimäksi ja lähdin vaihtamaan ajopuvun päälle.
Ensin parkkihallista irtainvaraston eteen ja sieltä asensin laukut paikoilleen, hain autosta navigaattorin ja lähdin ajelemaan; 140-tietä Mäntsälään, Juustoportissa juustokahvit ja sitten mutkatietä Pornaisten kautta Nikkilään ja pyörä takaisin halliin. Seuraavalla ajokerralla täytyy käydä vielä tarkistamassa ilmanpaineet renkaista ja pesemässä tuulilasi, oli näköjään viime kesäisest kärpäsen raadot jääneet pesemättä

4.9.2021 Pan jälleen liikenteessä

Uncategorized Send feedback »

Aioin käydä Panilla ajelulla jo pari viikkonloppua sitten, keli oli lämpimän syksyinen, ajopuku sopi hyvin päälle ja nappikuulokeet soittivat mukavaa musiikkia. Mutta vaikka starttimoottori pyöritti aluksi vinhasti ei pyörä lähtenytkään käyntiin vaikka starttasin kunnes akku hiipui.
Laturi oli tietysti mopotallissa Ekolassa, josta toin sen viime viikonloppuna äidin luona käytyäni. Latasin akun ja menin käynnistämään pyörää. Starttasi taas aluksi hyvinkin reippaasti, mutta ei luvannukaan lähteä käymään.
Viimein tuli mieleeni, että käynnistymisen saattaa estää esim. sivujalan tai vaihteen valitsimen asentokytkimen toimimattomuus. Itse kytkimiin ei hevillä pääse käsiksi, mutta vemputin ensin sivujalkaa alas ja ylös ilman tulosta. Sen jälkeen kun polkasin kunnolla vaihteen ykköselle sitten kakkoselle ja jälleen vapaalle (niin että vapaa-valo sammui ja syttyi) niin startatessa kone alkoi näyttää elämisen merkkejä eli ilmeisesti yksi sylinteri yritti pyörittää koko konetta, mutta siinä vaiheessa akku oli jälleen niin tyhjä, ettei jaksanut lähteä kunnolla käyntiin.
Akku yöksi lataukseen ja maanantaina töiden jälkeen taas parkkihalliin, akku kiinni ja startaten. Ensin vaikuitti pahalta, hiukkasen kone yritti rykiä startatessa, mutta ei likikään niin paljon, että olisi jäänyt käymään, kun startti napista hellitti. Koneeseen oli tullut aiempien käynnistysyritysten aikana mennyt varmaan melkoisesti polttoainetta, mutta kun aikani starttasin pitäen kaasua täysin auki, lähti viimein toinenkin sylinteri mukaan ja viimein kolmas, jolloin kone kävi jo ilman starttimoottorin avustusta. Hetkisen käytyään niin ontuen lähti viimeinenkin sylinteri tulille ja kone kävi normaalisti, jee!!
Mittasin latauksen; noin 13,6 V tyhjäkäynnillä ja noin 14,5 V kierroksilla, laitoin katteen, laukun ja istuimen kiinni, sammutin ja starttailin muutaman kerran ja koska kaikki näytti olevan kunnossa, kävin pukemassa ajopuvun päälle ja ei kun ajelulle.
Talman kautta Nikkilään, Pornainen, Halkia, Numminen ja Mäntsälä. Juustoportissa juustokahvit ja sitten Ohkolan kautta Järvenpäähän ja Tuusulanjärvi länneltä kiertäen Tuusulaan ja tankin kautta kotiin. Pyörä jäi vielä ajovalmiiksi parkkihalliin, mutta tulevat kelit näyttävät käynkö vielä ajelemassa vai riisunko laukut sekä akun pois ja peittelen pyörän taas seinän viereen, jotta autokin sopii sinne pakkasten ja lumisateiden saavuttua.

22.7.2021 Lomalle lomps

Uncategorized Send feedback »

Loma alkoi ma 26.7.2021, mutta otin edeltävälle perjantaille pekkasen, joten pääsin lähtemään kohti pohjanmaata jo torstai-iltana. Ajelin suorinta reittiä rauhallisia arki-iltaisia teitä Ekolaan.
Viikonloppuna kävin saunomassa Tuohisalossa ja tiistaina odottavan toisen koronarokotuksen takia lähdin ajelemaan takaisin kohti Keravaa maanantai-iltana.
Jounin viikonloppuvapaan jäljilta häneltä jäi läppäri Lappajärvelle ja koska sitä kuulemma tarvitaan työntekoon lupauduin kuljettamaan sen ohikulkiessani Ylöjärvelle. Homma toimikin todella hyvin Ylöjärven Asuntilaan asti silllä vaikka lämpötila oli vielä myöhään iltapäivällä yli +30C, niin maantievauhdissa ajoviima viilensi sopivasti.
Mutta Asuntilasta ajelin ensin todella varovaisen Opel-kuskin perässä (pysähdyttiin tai melkein pysähdyttiin jokaisen hidastustöyssyn ja liikenneympyrän eteen ja sitten jatkettiin matkaa max 25 km/h). Opelin perässä ajajessani alkoi syylärin jäähdytyspuhallin puskemaan todella kuumaa ilmaa pohkeille ja reisille (moottorin lämpö pysyi kuitenkin puhaltimen ansiosta koko ajan normaalissa), mutta seuraavaksi jumituin Elovainiossa stopmerkin taakse, koska edessä oleva autoilija ei uskaltanut kääntyä pääväylälle ennenkuin todella pitkään autoväliin. Stopissa seisoimme varmaan yli viisi minuttia ja pyörän päällä oli todella kuumat oltavat.

Viimein pääsin auton takaa liikkeelle ja ohitustielle, mutta alle kilometrin ajon jälkeen alkoi kone nykimään, joten poistuin rampista pois moottoritieltä. Pyörä sammui sinne kokonaan ja mieleeni tuli heti Nordkapp-Gibraltar-ajosta paluu Espanjassa, jolloin pyörä sammui samanlaissa olosuhteissa eli pirun kuumassa kelissä. Silloin todennäköisesti polttoaine höyrystyi kaasuttimissa ja matka jatkui kun pyörä seisoi tienvarressa melkoisen tovin. Odottelin nytkin aikani ja kone lähdikin käyntiin, lähdin jatkamaan matkaa, mutta ennen Kolmenkulman liittymää sama peli jatkuin, mutta pääsin juuri ja juuri rampille. Nyt annoin pyörän huilata vieläkin pidempään (yli puolituntia) ja taas pääsin jatkamaan. Päätin jatkaa ainakin aluksi pienempiä teitä Lempäälään ja pääsinkin Rajasalmen sillan yli ja muutaman kilometrin siihen suuntaan, kunnes kone sammui taas.
Nyt päätin lopettaa kärsimyksen ja painoin Autoliiton sovelluksen Avunpyyntö-nappia. Nyt Autoliiitosta ei kovin paljon apua herunut, sillä neiti kertoi heti, että Pirkanmaan sijaisauto tilanne on "haastava". Hän kertoi lähtettävänsä hinurin paikalle, pyysin häntä välittämään pyynnön, josko hinuri voisi ottaa kanisterillisen bensaa, vaikka tankkauspäiväkirjan ja mittareiden mukaan sitä tankissa vielä pitäisi olla reilusti.

Kesti yli puolituntia ennenkuin hinausyhtiön henkilö soitti ja kertoi hinurin saapumiseen kestävän yli kaksi tuntia!! Ja kertoi myös, ettei heidän autot kuljeta bensakanistereita ??
Kaikessa tässä oli kulunut jo sen verran aikaa, että Jouni oli palannut lentopallopelistä, niinpä soitin ja vaivasin häntä. Hän lupasi ottaa kanisterin ja tuoda minulle bensaa, niin saisin varmistettua, ettei syynä ole polttoaineen vähyys. Juuri ennenkuin Jouni (ja kuljettajansa Pia) saapui paikalle hinurikuljettaja soitti ja kertoi että hänellä kestää vielä "jonkin aikaa" ja samalla selvisi että hän voisi tuoda kanisterilla bensaa, jos minulta löytyy käteistä rahaa bensan maksuksi :-))

Jouni tuli ja tankkiin liruteltiin 11 l bensaa, kone lähti käyntiin, ensin hiukan nikotellen mutta pian kävi jo normaalisti. Ajoimme siitä sitten PIrkkalan ABClle peräkkäin jossa tankkasin tankin täyteen. Pienen laskutoimituksen jälkeen selvisi, että tankissa oli ollut vielä yli kymmenen litraa bensaa, mutta lisäbensa kuitenkin vasta auttoi häiriön poistamiseen. Soitin hinurille ja kerroin asian selvinneen ja hän peruutti avunpyynnö Autoliittoon.
Lähdin kohti Keravaa eikä mitään häiriöitä pyörässä loppumatkalla ilmennyt. Kuitenkin rokotuksen saatuani seuraavana päivänä pakkasin tavarani autoon ja jätin Hondan miettimään tekosiaan autohalliin pressun alle. Katsotaan loman jälkeen mitä teen sen kanssa. Saatan vaihtaa sen sähköpolkupyörään!

Dneprillä ei kovin paljon tullut loman aikana ajeltua, sen verran kuitenkin, että Anssille annoin kyytiä.
Scootterilla tein kauppareissuja ja muutenkin kiertelin lähiseudulla ja perinteiseen tapaan vein sen Power Truck Shown leirintäalueen talkoolaisten käyttöön.

23.6.2021 Juhannukseksi Pohjanmaalle

Uncategorized Send feedback »

Ajelin jo keskiviikkoiltana Ekolaan aloittelemaan juhannuksen viettoa. Se onnistuikin melko kevyesti, sillä joku oli leikannut ruohokentän todella siistiksi. Vähän trimmailin seinän- ja ojien vierustoja. Muistaakseni torstaina kävimme Sirkan kanssa ensin Sointulassa äidin luona ja teimme sitten melkoisen kauppareissun hankkien fordillisen juhannuksen vietossa tarvittavia syötäviä ja juotavia.
Perjantai meni perinteisesti syöden, saunoen ja hiuikan juodenkin. Toiset jatkoivat samaan malliin lauantainakin, mutta minä jätin juomisen vähemmälle ja lähdin illansuussa ajelemaan kohti Keravaa.

10.6.2021 Härmään pitkäksi viikonlopuksi

Uncategorized Send feedback »

Torstai-iltana oli rauhallista ajella, menin suorinta tietä eli Jalasjärven kautta. Viikonlopun aikana suoritin ruohonleikkuu/trimmeröintioperaation, ruohon oli ennätyspitkää, mutta kaikki tuli siisitittyä, mutta melkoisesti alkoi käymään ruuminkunnon päälle loppuvaiheessa :-)
Kotiin lähdin sunnuntaiaamuna ennen kahdeksaa, joten sain ajella taas miltei tyhjiä tieita.

1.6.2021 Maakunta-ajelulla

Uncategorized Send feedback »

Hyrylä, Nurmijärvi, Kyläjoentietä Röykkään. Vihtijärvi, Karkkila, Pusula ja Lahnajärvi.Pätkä moottoritietä, sitten 110-tielle, Nummela, Selki, Nummenpää, Perttula ja uutta tietä Metsäkylään, josta Palojoen kautta kotiin.

24.5.2021 Taas Porvoossa

Uncategorized Send feedback »

Talman ja Hinthaaran kautta Porvooseen. Tankkaus ABC:llä Porvoossa ja sitten palan matkaa kohti Tolkkista, sitten Kulloon ja Nikkilän kautta kotiin.

13.5.2021 Härmään

Uncategorized Send feedback »

Lähdin kohti Härmää illansuussa. Matka sujui helatorstai-illan liikenteessä sujuvasti kunnes sitten tankkaus Parkanon St1 asemalla kesti noin kaksi tuntia.
Autoliiton piti hoiti pyörään uusi akun, koska vanhalla ei päässyt enää liikkeelle vaikkas sen boosterilla sai käyntiin ja kone kävi tyhjäkäyntiä, mutta sammui kun laittoi vaihteen silmään.
Olisi pitänyt hakea keväällä uusi akku, kuten silloin mietiskelin...
Mutta hienosti toimi Autoliiton Plusjäsenyyteen kuuluva apu tien päälle, kaveri tuli paikalle parikymmentä minuttia Autoliittoon tekemäni ilmoituksen jälkeen.
Mittailtiin akku ja todettiin sen olevan tosiaan dö. Boosterilla sai tosiaan pyörän käyntiin ja mittauksen perusteella latauskin toimi ok, mutta pyörä tosiaan sammui heti kun yritti liikkeelle. Ensin AL:n kaveri oli melko pessimistinen, että löytyykö Parkanosta sopiva akku, varsinkin kun kello oli jo lähellä iltakahdeksaa. Lähti kuitenkin katsomaan paikallisen varaosamyymälän varastoa (ilmeisesti työsuhde-etuna hänellä on pääsy iltaisinkin asiaankuuluviin liikkeisiin :-)
Kaveri tuli noin puolen tunnin kuluttua takaisin ja sanoi akun löytyneen hänen päivätyöpaikkansa varastosta, sillä Hondan kanssa samaa akkua käyttää Mersun raskaskalusto ohjaamoelektroniikan apuakkuna?!
Kävin hakemassa pankkiautomaatilta 60 € kaverille maksuksi akusta, sillä välin kaveri oli vaihtanut akun ja pyörä oli lähtövalmis. Mahtavan hienoa toimintaa!

Contact / Help. ©2023 by admin. Website engine / web hosting services.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.