Category: "Uncategorized"

10.09.2023 Sunnuntaiajelulla Uudellamaalla ja KantaHämeessä

Uncategorized Send feedback »

Hyrylä, Järvenpää, Jokela, Ridasjärvi, Hikiä, OItti, Sulkava, Sälinkää, Mäntsälä, Ohkola, Kellokoski, Haarajoki ja 140-tietä kotiin

03.09.2023 Syyssunnuntai-ajelulla

Uncategorized Send feedback »

Rusutjärvi, Nurmijärvi, Rajamäki, Herunen, Kytäjä, Läyliäinen, jossa tankkasin, Sitten ensin kohti Karkkilaa, mutta käännyin Pilpala 8 - kyltin ohjaamana kohti Lättistä. Pyöriä oli paikalla noin 20 kpl, kahvi oli hyvää ja korvapuusti suorastaan suli suussa.
Nautinnan jälkeen lähdin jatkamaan kohti Karkkilaa, sitten Ikkala, Pusula, Somerontietä kohti Nummelaa. Siippoo, Selki, Nummenpää, Perttula, Klaukkalan Metsäkylä, Palojoki ja kotiin.

13.08.2023 Maakunta-ajelulla Länsi-Uudellamaalla

Uncategorized Send feedback »

Rusutjärvi, Raala, Karhunkorpi, Uusikylä, Rajamäki, Kiljava, Röykkä, Vihtijärvi, Kytäjä, Hyvinkää, Ridasjärvi, Palopuro, Jokela, Järvenpää ja kotiin.

11.08.2023 Maakunta-ajelu Itä-Uudellamaalla

Uncategorized Send feedback »

Kaskela, Pornainen, Kaarenkylä, Juornaankylä, Myrskylä, Pukkila, Mäntsälä ja 140-tietä kotiin

18.6.2023 Mäntsälä Juustoportti

Uncategorized Send feedback »

Talma, Nikkilä, Paippinen, pohjois-Paippinen, Jokelanseutu, Numminen ja Mäntsälä. Juustoportilla piti juoda juustokahvit, mutta jouduin tyytymään johonkin kinkku-juusto-sänäriin, joka kyllä maksoi paljon, muttei maistunut kummemmalta. Pettymyksen jälkeen moottoritietä Mäntsälä E:lle ja kohti Hyvinkäätä. Käännyin kuitenkin Ridasjärven risteyksestä kohti Jokelaa ja ajelin sitten Järvenpään kautta kotiin.

10.6.2023 Myrskylä, Porvoo

Uncategorized Send feedback »

Lauantaialkuilta-ajelu työpäivän jälkeen (KT:llä V-hyllyä inventoimassa) Nikkilä, Pornainen, Monninkylä, Askola, Juornaankylä, Myrskylä, Koskenkylä. Sieltä Porvooseen asti 170-tietä sitten motaria Kehä III:lle ja motaria kotiin.

4.6.2023 Itäisellä Uudellamaalla

Uncategorized Send feedback »

Aikomus oli ajella Mäntsälän Juustoporttiin juustokahveille, mutta jostain syystä ajoin kyseisen paikan ohi :-)
Talma, Nikkilä, Paippinen, Pohjoispaippinen, Pornainen, Halkia, Numminen, Mäntsälä ja Juustoportin ohiajo, Ohkola, Keravanjärvi, Ridasjärveltä käännyin kohti Jokelaa, sitten Järvenpää, Hyrylä ja kotiin.

21.5.2023 Ajelulla länsiUudellamaalla

Uncategorized Send feedback »

Pieni lenkki; Rusutjärvi, Nurmijärvi, Perttula, Nummenpää, Selki, Otalampi, Lepsämä, Klaukkala, Metsäkylä, Seutula, Myllykylä, Ruotsinkylä, Tuusulan Itäväylä ja kotiin

19.5.2023 Ajelulla keski- ja itäUudellamaalla

Uncategorized Send feedback »

Polkupyöräilyä on taas tullut harjoitettu niin paljon, että polkupyörässä on enemmän kilometrejä kun Hondassa. Tätä asiaa korjatakseni lähdin pyörälenkin jälkeen mopoajelulle.
Järvenpää, PohjoisPaippinen, Jokelanseutu, Halkia, Numminen, Mäntsälä, Sääksjärvi, Pukkila, Myrskylä, Porvoo, Hinthaara, Nikkilä ja kotiin

13.5.2023 Pohjanmaalta Keravalle

Uncategorized Send feedback »

Alkuperäinen aikomukseni oli Vappuna käynnistellä Honda, vaihtaa öljyt sekä akku ja ajaa sitten Keravalle. Mutta keli oli sen verran viileä ja räntäsateinen, että pyörä jäi vielä Ekolaan ja minä matkasin Skodan kyydillä kotiin. Huoltotoimet sain tehtyä kuten olin suunnitellut.
13.5.2023 launataina Polvet olivat sitten lähdössä lomaviikon viettoon pohjanmaalle, joten olin valmiina, kuten sovittu, klo 06.00 ja sain kyydin Ekolaan.
Keli oli huomattavasti inhimillisempi kuin vappuna ja niinpä ajelin ilman sattumuksia iltapäivällä Keravalle

2.9.2022 Mopolla Pohjanmaalle

Uncategorized Send feedback »

Ajelin perjantaina kohti Ekolaa suorinta tietä, Hämeenkyrössä sentään pysähdyin tankkaamaan. Öljyt suunnittelin vaihtavani ja hainkin MotoSeinäjoelta öljyt ja suodattimen, mutta vaihto odottaa edelleen (19.11.2022).
Honda jäi Ekolaan odottamaan öljynvaihtoa,mutta syyskuun lopulla kävin sen verran ajelulla, että sain tankattua edes tankin täyteen talvea vastaan.

28.08.2022 Sunnuntaiajelulla

Uncategorized Send feedback »

Kävin aamupäivällä Juustoportti Mäntsälässä juustokahveilla polkupyörällä, joten suuntasin mopoajelun nyt muualle.
Hyrylä, Rusutjärvi, Nukari, Rantakulma, Hyvinkää, Sveitsi, Ridasjärvi, Kellokoski, Järvenpää ja Kerava

21.8.2022 Taas tienpäällä

Uncategorized Send feedback »

Sunnuntain ratoksi pienellä maakunta-ajelulla; Järvenpää, PohjoisPaippinen, Jokelanseutu, Numminen, Mäntsälä, Sääksjärvi, Pukkila, Pyyppölänkulma, Myrskylä (ei näkynyt Lassea talläkään kertaa), Juornaankylä (Juornaankylän liikenneaseman katolta oli mopo kuljettajineen sekä matkustajineen kadonnut!!), Särkijärvi, Ilmoissilta, Pykälistö ja Porvoo.

Ajoin Porvoon keskustan läpi ja lähdin kohti Hinthaaraa, mutta käännyinkin pian kohti Karlebytä, josta jatkoin 130-tietä Kullooseen ja siitä sitten Öljytietä kotiin.

19.08.2022 Pitkästä aikaa ajelulla

Uncategorized Send feedback »

Tämän kesän ajelut näyttävät jäävän ainakin osaksi sähköpolkupyörän takia vähiin. Sillä menin kesäloman viettoon pohjanmaalle autolla, jotta sain kuljetettua polkupyöräni sinna ja Honda sai jäädä Keravalle taas yksin nököttämään.
Mutta nyt sitten, huolimatta melkoisesta helteestä (iltapäivällä klo 16 näytti mittari 29,7 C minun parvekkeella), lähdin tekemään pienen lenkin viimeisen loma-arkipäivän ratoksi.

Talman kautta Nikkilään, Paippinen, Pornainen, Kaarenkylä, josta kantatietä Mäntsälään ja Juustoportissa nautin juustokahvit ja jälkiruuaksi suklaatuutin. Sitten Ohkolan kautta Kellokoskelle ja Järvenpäästä moottoritietä Keravalle. Ohkolan mutkia ei päässyt fiilistelemään sillä ajoimme jonossa Nissan Mickra vetäessä 40 - 50 km/h vauhtia.
Jonossa oli minun lisäkseni toinen mp ja noin 10 autoa. Kaikki autot jäivät Öljymäen kesäteatterin tienoille, jossa oli ilmeisesti näytelmä alkamaisillaan.

10.07.2022 Taas sunnuntaiajelulla

Uncategorized Send feedback »

Honda on saanut olla ajamattomana miltei kuukauden, juhannuksenakin menin Tuohisaloon autolla. Mutta nyt tuli lähdettyä, kun viimeviikkoinen helleaaltokaa ei enää käristänyt niin kovasti. Ja myös pakollisen sunnuntaisähköpolkupyöräilyn hoidin jo aamusta alta pois, ennen kahdeksaa lähdin kohti Kellokoskea ja olin takaisin kotona ennen yhtätoista.

Niinpä heti kahdentoista jälkeen vedin ajopuvun päälle ja lähdin; Rusutjärven kautta Nurmijärvelle, mutkatietä Kiljavalle, Vihtijärven ohi Läyliäisiin, en kiertänyt Pilpalan Lättähattukahvilan kautta vaan menin suoraan Karkkilaan, sitten Pusula, Hiidenniemen ohi Nummelaan, Selki, Lepsämä, Perttula, Metsäkylä, Palojoki ja Koskenmäen kautta (Subwaystä Liekkisub formulaevääksi) kotiin. Ehdin juuri sopivasti kotiin ennen formuloiden lähtöä; Leclerk voitti Verstappen toinen, Bottas oli viimeiselle kierrokselle yhdessä pisteessä kiinni, mutta Alonso kuittasi sen puoli kierrosta ennen maalia.

12.6.2022 Sunnuntaiajelulla

Uncategorized Send feedback »

Talma, Nikkilä, Box, Porvoo. Sitten 170-tietä Pernajaan, jossa pieni, mutta mutkainen lenkki Pernajan kylän kautta, josta jatkoin Loviisaan.
Jatkoin kohti Liljendalia, josta Myrskylään ja edelleen Pukkilaan ja Monninkylän kautta Pornaisiin, Järvenpään jälkeen olinkin jo kotona.
Tiet olivat erittäin hyvässä kunnossa tällä lenkillä, ei pintarikkoja eikä pahoja routaheittoja.

6.6.2022 Maanantain maakunta-ajelulla

Uncategorized Send feedback »

Hyrylän kautta Tuusulanjärven länsirannalle, josta kohti Jokelaa. Sitten Ridasjärvi (Jokelan ja Ridasjärven välillä pari mp-poliisia tuli vastaan ja yksi poliisi-Mese piilotteli puskassa :-) Hikiä, Oitti, Sälinkää ja Mäntsälä. Sitten Ohkolan kautta Järvenpäähän ja viimeinen pätkä moottoritietä kotiin.
Oitti-Sälinkää-Mäntsälä on melko mukavaa mutkatietä ja osan matkaa 70-80 km/h rajoituksellakin. Ja Ohkolan mutkat ovat edelleen yllättävän jyrkkiä :-)
Keli oli mitä kesäisin +20 C ja aurinko paistoi.

22.5.2022 Hinthaaran kautta Porvooseen

Uncategorized Send feedback »

Tuuliolosuhteiden takia ajelin Hinthaaran kautta Porvooseen Hondalla enkä polkupyörällä, kuten viikolla aikasiemmin suunnittelin. Työkaverin mukaan reitillä piti olla tie poikki ja/tai kiertotie siltatyömaan takia. Ainut tietyö oli Anttilassa, jossa oli vaihdettu yksi tien alittava pieni rumpu, jonka vaihdossa ei varmaan ollut montaa tuntia mennyt.
Porvoosta ajelin kohti Askolaa, kun Tuorilassa poikkesin kantatieltä Kaarenkylän kautta kulkevalle maisematielle ja sitten Monninkylästä Pornaisiin, Halkia, Haarajoki ja 140-tietä kotiin.
Jos ja kun kesän aikana polkaisen pyörällä Pornaisten kautta Porvooseen niin Pornaisista Kaarenkylään pääsee oikasemaan kiertämättä Monninkylän kautta

18.05.2022 Melkein munkkikahvit Haltialassa

Uncategorized Send feedback »

Ilma oli sopivan lämmin, miltei kesäinen niinpä lupasin itselleni munkkikahvit Haltialan kartanolla. Ajelin Hyrylän ja Metsäkylän kautta Viinikanmetsään ja sieltä Haltialaan. Todella moni muukin oli tullut paikalle, joten parkkitilaa pyörälle sai oiken etsiä, mutta kyllä sinne kuitenkin vielä yksi Honda sopi.
Kiertelin katselemassa pyöriä, todella paljon tuntui olevan HD:tä tai vastaavia, mutta kuten yleensä kyllä siellä oli pyöriä laidasta laitaan. Karkausta katselin, muttei sattunut silmään. Munkkikahvijono kyllä sattui silmään, jono näytti pysyvän noin 30-40 ihmisen pituisena, niinpä lupasin tarjota itselleni sellaiset joku toinen kerta kun jono on vähän lyhyempi :-) Eli taas minua huijaattiin :-)
Kotiin ajelin Seutulan, Nahkelan ja Koskenmäen kautta.

15.05.2022 Pan jälleen liikenteessä

Uncategorized Send feedback »

On siis kevät, myöhäinen kevät ainakin verrattuna motoristielämäni alkuaikoihin, jolloin piti päästä tien päälle jo maaliskuussa tai viimeistään huhtikuussa. Nyt eletään jo toukokuun puoltaväliä. Vaikka kävin aamulla pyöräilemässä Tuusulanjärven ympäri, jäi minulle sen verran virtaa, että otin aikasemmin ladatun akun ja tarvittavat työkalut mukaan ja kävin asentamassa Hondaan virtalähteen paikoilleen.
Akun asennuksen jälkeen siirsin pyörän keskelle parkkiruutua ja testasin, että vaihteiston vapaa-merkkivalo sekä sivujalan merkkivalo toimivat ja niiden mukaan käynnistys on mahdollinen eikä käy kuten syksyllä :-(
Eikä käynnistyksessä ollut mitään erikoista, melko pitkään sai startata, mutta sitten kone heräsi, ensin osalla sylintereitä ja pian se kävi tasaisesti kaikilla pytyillä.Tarkistelin valot ja vilkut yms, käytin koneen lämpimäksi ja lähdin vaihtamaan ajopuvun päälle.
Ensin parkkihallista irtainvaraston eteen ja sieltä asensin laukut paikoilleen, hain autosta navigaattorin ja lähdin ajelemaan; 140-tietä Mäntsälään, Juustoportissa juustokahvit ja sitten mutkatietä Pornaisten kautta Nikkilään ja pyörä takaisin halliin. Seuraavalla ajokerralla täytyy käydä vielä tarkistamassa ilmanpaineet renkaista ja pesemässä tuulilasi, oli näköjään viime kesäisest kärpäsen raadot jääneet pesemättä

Contact / Help. ©2024 by admin. Website engine / web hosting services.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.