Category: "PPyora"

11.10.2020 Kesän pyöräilyt

PPyora Send feedback »

Ei ole paljon tutuille kertomista; Keravalla kertyi pyörän mittariin 279 km ja pohjanmaalla loman aikana pyörän mittariin tuli kyllä mukavat 670 km (yhteensä siis 949 km), mutta sitten olikin pohje niin paskana, että pariin viikkoon ei tehnyt mieli edes kävellä :-((
Täti-Pirkkokin ilmoitti elokuussa, että oli polkenut yli tuhat kilometriä ja Seijalla taitaa lähestyä puolitoista tuhatta, jollei ennemmäkin.
Taidan keskittyä tästä lähtien vain kuntopyörän polkemiseen :-\

10.08.2020 Alijepua ja Nevastin sillan ylitys

PPyora Send feedback »

Ajelin pohjoiseen puolivalmiiksi päällystettyä tietä Kepooseen asti ja vaihdoin sitten vanhalle tielle. Se oli paljon rauhallisempi, mutta mäkisempi kuin valtatie.
Käännyttyäni vanhalle tielle oli jäädä Keponsaarelta tulevan traktorin alle. Isäntä tulla päästeli sitä puukujaa latta lattiassa Deerellään? ja myrkkyruisku perässään ja minua huomaamatta kääntyi vastaantulijoiden kaistalle, niin että sain väistää ihan reunaheinikkoon vältääkseni alle jäännin. Isäntä nosti kyllä sitten kättään virheen merkiksi, mutta ei olisi paljon lämmittänyt jos olisin alle jäänyt :-((
Jatkoin sitten matkaa Ytterjeppoon ja ajoin 8-tien yli, sillä koska en ollut vielä mennyt Nevastin sillasta aikaisemmin yli, etsin sen nyt. Vähän piti arpoa oikeasta tiestä ja viimein varmistin Google Mapsista oikean tien. Tämä silta olikin paljon turvallisemman oloinen, ei heilunut eikä ollut kallellaan kuin Juuttaan vastaava silta.
Sieltä ajelin Itäistä Jepuantietä Silvastiin ja Kiistolan siltojen yli ja vanhaa tietä Keppoon ja sitten taas valtatietä Ylisenmäelle.

Alijepua

09.08.2020 Jepua - Voltti-lenkki

PPyora Send feedback »

Tienpäällystäjät eivät olleet päässeet kuin kuntarajalle Talvitien kohtaan, joten siitä eteenpäin piennar oli paikoin puhdas ja paikoin joko röpelöisen alusasfaltin peittämä tai täynnä irtosepeliä. Ajelin kuitenkin Silvastiin asti ja laskettelin sitten myötätuulessa Volttiin ja melko raskaassa vastatuulessa sitten viimeisen taipaleen Ylisenmäelle.

Jepua

08.08.2020 Taas Varpulan lenkki

PPyora Send feedback »

Tuttua reittiä.

Varpula

5.8.2020 Tienpäällystys ja lenkki kirkolle

PPyora Send feedback »

Tienpäällystäjät valtatie 19:sta olivat juuri saavuttamassa Ylisenmäentien, joten ajelin tiehaaraan katsomaan henkilöiden ja koneiden sujuvaa yhteistyötä päällysteen levityksessä. Parikymmentä minuttia katselin ja sitten tuli hyvä väli, josta pääsin puikahtaman vanhalle maantielle ja sitten Rantala-Holman-tiehaaraan, jossa oli pysätyspaikka ja josta pääsin jatkamaan matkaa tuliterällä pinnoitteella. Mutta siinä odotellessa, että saattoauto saa kaikki pohjoiseen menijät mukaansa ja minä pääsen livahtamaan tielle, tuli Voltista päin Knuuttilan Jari lavettiautolla, todella pitkällä lavetilla. Kun huomasin, että hän kääntyy kohti minua Rantala-Holmatielle aloin peruuttamaan sillä lavetti oikaisi todella reilusti. Sain peruuttaa noin 10 metriä ennenkuin lavetti oikesi niin paljon, että sovimme molemmat samalle tielle :-)
Poljin sitten kirkolle ja takaisin tullessa menin vanhalle tielle suosiolla Sainion kohdasta, ettei tarvitse kikkailla liikenteen ohjaajien kanssa.

Kirkonkylä

3-4.8.2020 Ekolasta Tyynelän kautta Tuohisaloon ja seuraavana päivänä takaisin

PPyora Send feedback »

Aamulla keli näytti ja tuntui hyvälle, mutta tuulensuunta olisi saanut olla toinen, sillä etelätuuli tuuli vastaan oikeastaan koko matkan. Kortesjärven ässäkaupasta kävin hakemassa jäätelötuutista energiaa ja Tyynelässä sain sitten niin pitkän kestityksen, että ST unohti, jotta matka on vielä kesken. Tuon unohduksen takia matka ja keskinopeudet ovat väärin.
Koska ruumiinkunto ei tunnu sallivan tällähetkellä tämän pidempiä päivämatkoja, niin jätin järvenkierron tekemättä ja tulin seuraavana päivänä takaisin Ekolaan samaa reittiä Tuikan, Purmo- ja Kortesjärven kautta.
Tuuli ei juurikaan vaivannut ennenkuin käännyin Kortesjärvellä kohti Volttia. Suomi100-pyöräilyn Mäntsälään meno 140-tietä Järvenpäästä lähtien on ollut samalaista tuulta vasten taistelua. Hiukkasen oli energiat alhaalla kun saavuin Ylisenmäelle :-((

Tuohisalo

Tuohisalo

02.08.2020 Varpulan lenkki

PPyora Send feedback »

Sunnuntaiaamun ratoksi kävin kiertämässä Varpulan lenkin.

Varpula

31.07.2020 Nyykauppiin ja Voltin kautta takasin.

PPyora Send feedback »

Lähdin katsomaan, että joko asfalttimiehet ovat 8-tiellä asti. Periaatteessa 8-tie näkyi jo uuden tasoituspinnoitteen päätyttyä, mutaa muutama sata metriä vielä pitäsi jaksaa. Minä jaksoin ajaa Nyykauppiin asti, pohdin kyllä siinä viimeisen riippusillan kohdalla, että luotanko ettei se tälläkään kerralla romahda vaikka onkin niin kallellaan vai jaksanko ne viimeset kilometrit Juthbackan sillalle. Ajoin sillalle asti ja sitten olikin mukava lasketella myötätuulessa aina Volttiin asti. Mutta matka Voltista Ylisenmäelle kyllä vähänsen pienensi lopullista hyvänolontunnetta, sillä olihan melko raskasta polkea nuo viimeiset kilometrit. Se varmaan vaikutti myös siihen, että unohdin sammuttaa ST:n, joten harjoituksen kesto ja keskinopeus ovat jotain aivan muuta mitä ST:n kuvassa kerrotaan. Kokonaiskesto oli noin 4 h 30 min ja keskinopeus melko lähellä 15 km/h

Nyykauppi

29.07.2020 Varpulan lenkki taas, nyt Kivihuhdan kautta

PPyora Send feedback »

Eli melkein sama lenkki kuin pari päivää sitten, mutta välttääkseni Kurjenluhdan loppumattomuuden kiersin Kivihuhdan kautta. Totesin, että puolensa on molemmilla vaihtoehdoilla :-)

Varpula

26.07.2020 Varpulaan ja takaisin

PPyora Send feedback »

Aamulla oli vähän sumuista, mutta yhdeksään mennessä sumut haihtui ja aurinko paistoi. Takki piti kuitenkin vetää päälle lähtiessä eikä sitä tarvinnut riisua ennen Varpulaa, kun sai lähteä myötätuuleen ajelemaan takaisinpäin.
Ensin kirkolle, sitten Ylihärmään Järven kautta, Vaasantien ympyrän kautta Kuntsarille ja sitten valtatietä painisalille, josta Poromaan kautta Yliviitalaan ja Voltin kautta Ekolaan.

Varpula

25.07.2020 Kirkolla

PPyora Send feedback »

Käväisin iltapäivällä tekemässä lenkin kirkonkylällä

22.07.2020 Ytterjeppon lenkki

PPyora Send feedback »

Ei ollut hellekelin kun lähdin yhdeksän aikoihin pohjoiseen vastatuuleen. Sai olla hanskat kädessä ja tuulitakki päällä eikä kuitenkaan ollut liian kuuma koko matkalla.
Ajelin 19-tietä aina Ytterjeppoon asti eli 8-tielle, sitten Itäistä Jepuantietä Keppoon asti, jossa vaihdoin taas oikealle puolen jokea ja laskettelin myötätuulessa Ylisenmäelle.

Matka meni sujuvasti muuten, mutta Mirkan kohdalla jouduin pysähtymään ja arpomaan, että soitanko hätäkeskukseen vai yritänkö etsiä sisäänpääsyn tehdasalueelle ja löytää sieltä apua, sillä tehdasrakennuksen päässä olevan Woikosken pystysäiliön alaosasta purkaantui jonkinlaatuista kaasua (näkyi vaaleaa höyryä ja tielle asti kuului pihinä, hajua ei tielle asti tullut). Minuutti tai pari siinä ehdin ihmetellä ja kaivaa jo kännykänkin käteen, kun kaasupurkaus loppu eli ilmeisesti jokin vedenpoistopuhallus tai vastaava oli kyseessä eikä siis aiheuta toimenpiteitä. Joskus kannattaa näköjään olla hiukan hidas :-)

Ytterjeppo

21.07.2020 Kirkolla

PPyora Send feedback »

Päivän pyöräretki suuntautui kirkolle. Ajelin Volttiin asti vanhaa maantietä ja Haudan kurvissa totesin, että ilmeisesti eilen bongaamani pelotinhaukat toimivat, sillä valtatien sillä puolen ei ollut lintuja, lintuparvista puhumattakaan, mutta Haudan kurvien metsikössä ja jokivarren puissa ja latojen katolla sekä ilmassa oli melkoiset naakka- ja lokkiparvet. Hakomettällä kiersin vähän asuntoalueella, mutta sitten kirkolle ja samantien toiselle puolelle jokea ja Volttiin, josta valtatietä Ekolaan.

Kirkolla

20.07.2020 Yliviitalan lenkki

PPyora Send feedback »

Koska oli hellepäivä luvassa, yritin lähteä pyörälenkille varhain, mutta kyllä se meni yli yhdeksään ennenkuin pääsin matkaan. Ajelin vastatuuleen aina Pöyhöselle asti ja sitten Liinamaan sillankautta Yliviitalaan ja siitä suoraan Volttiin ja kotiin. Voltissa pysähdyin juomaan ennen valtatielle tuloa ja piti oikein laittaa silmälasit päähän kun näytti, että joku lennättää dronea siinä Huhtamäentien viereisellä perunamaan yllä. Tarkempi tutkistelu kuitenkin paljasti lentolaitteet pelotinhaukoiksi, ilmeisesti linnut käyvät ronkkimassa perunamaatakin??
Lenkin jälkeen katsoin, mitä SportTracker oli saanut talletettua ja näytti siltä, että eilen tehty sovelluksen virranhallinan asetusmuutos auttoi ongelmaan, sillä ST piirsi reitin juuri kuin se tehtiin, eikä enää oikonut linnuntietä :-)

Yliviitala

18.07.2020 Huhtamäessä ja muualla

PPyora Send feedback »

Pirkko-täti ja Junnu olivat menneet niittämään puskien ympäriltä heinät lakoon. Minä säätelin vähän polkupyöräni jarruja vähemmän laahaaviksi, ajelin Holmankankaalle, josta käännyin takaisin hakemaan vesipullon. Uusintayritys meni paremmin ja pääsin Huhtamäkeen asti. Pirkko ja Juha olivat jo melkein valmiit, mutta minä näön vuoksi teroitin Pirkon viitakkeen ja kaadoin muutaman koiranputken. Kävimme tarkistamassa talon kunnonkin; melkoisesti alkaa käyttämättömät vuodet näkyä :-(
Niiton ja tutustumiskierroksen jälkeen P&J ajoivat edeltä Ekolaan suihkuun ja minä ajelin perässä. Keitimme vielä kahvit ja heidän lähdön jälkeen aloin valmistautua siirtymiseen Tuohisaloon, jossa tapasin myös P&J:n uudelleen saunomisen ja kortinpeluun merkeissä.

19.07.2020 Sunnuntaina palattuani Tuohisalosta tein pyörälenkin kirkolle, melkoisesta menomatkan vastatuulesta huolimatta. Ennen lähtöä yritin asentaa puhelimeeni Stravaa, koska SportTracker ei ole toiminut kunnolla uudessa puhelimessani. Stravan asennus ei onnistunut, joten kokeilin vielä ST:tä. Nyt se tallensi melkein koko reitin, vain paluumatka vähän ennen Volttia ja Ylisenmäen välillä tultiin linnuntietä. Eli jospa se tästä vähän kerrallaan paranee. Muistaakseni jotain samatyyppistä ongelmaa oli alkuksi edelliselläkin puhelimella ja ST:llä?
Myöhemmin säädin ST:n virranhallintaa puhelimen asetuksista, joten seuraavalla kerralla sen sitten näkee, että auttoiko asiaan.

Ekola

Contact / Help. ©2021 by admin. framework.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.